Nieuwsoverzicht


Een avond met Jean Pierre Rawie

Gepubliceerd op: wo 17 februari 2016, 19:14u

Vrijdag 26 februari 2016, Aanvang: 20.30 uur
plaats: Cultureel Centrum Zuidhorn, Jellemaweg 3

Op deze avond zal Jean Pierre Rawie voorlezen uit zijn gedichten. Daarna volgt een exclusief interview met de auteur door Herry Cornelius. U wordt van harte uitgenodigd om te komen genieten van deze avond. De toegang is gratis.

Lees verder »


Eendracht speelt drie eenakters van Herman Heijermans

Gepubliceerd op: za 21 november 2015, 09:59u

Na Tom Lanoye, Alan Ayckbourn en William Shakespeare duikt Eendracht in werk van Herman Heijermans. Bij de begrafenis van Herman Heijermans in 1924 stonden de mensen rijen dik langs de weg waar de koets met de doodskist reed. Hij was een nationale beroemdheid. Ruim honderd jaar later is het werk van Heijermans nog steeds adembenemend mooi, vlijmscherp en humoristisch. Eendracht heeft gekozen voor drie Eenakters, die samen een mooi beeld van het vakmanschap van de schrijver geven.

Lees verder »150 Jaar Eendracht, locatietheater “Midzomernachtsdroom”

Gepubliceerd op: vr 2 januari 2015, 09:00u

Rederijkerskamer Eendracht bracht, april 2015, de toneelvoorstelling Midzomer­nachts­droom. Aanleiding voor deze bijzondere productie was het 150-jarige bestaan van Eendracht. Vele spelers, muzikanten, zangers en vrijwilligers hielpen mee aan deze voorstelling, die opgevoerd werd in en om het Cultureel Centrum Zuidhorn.

Lees verder »


Een avondje met Remcko Eckers en Jaap Nienhuis

Gepubliceerd op: wo 1 oktober 2014, 16:09u

vrijdag 7 november 2014
In het Cultureel Centrum Zuidhorn (CCZ)

Twee markante en totaal verschillende heren, de schrijver en dichter Remco Ekkers en de all-round entertainer Jaap Nienhuis, vertellen over het rederijken.

Remcko EckersRemco Ekkers spreekt over het ontstaan van de rederijkerskamers en hun activiteiten, zoals wedstrijden met mooie prijzen als gebraden speenvarken of een vat Brussels bier.
Hij draagt 3 gedichten voor uit de tijd van het vroege rederijken.

Jaap NienhuisJaap Nienhuis duikt in zijn doos vol anekdotes en neemt u in de Groninger taal mee naar de wereld van het rederijken van zo’n vijftig jaar geleden. Ook vertelt hij op speelse wijze waar het rederijken al niet toe kan leiden.

U wordt van harte uitgenodigd om te komen genieten van deze avond. De toegang is gratis.

Lees verder »