150 Jaar Eendracht, locatietheater “Midzomernachtsdroom”

Gepubliceerd op: vr 2 januari 2015, 09:00u

Locatietheater “Midzomernachtsdroom”
April 2015, Cultureel Centrum Zuidhorn CCZ
150 jaar Eendracht, 1865 - 2015

Midzomernachtsdroom

Rederijkerskamer Eendracht brengt, april 2015, de toneelvoorstelling Midzomer­nachts­droom. Aanleiding voor deze bijzondere productie is het 150-jarige bestaan van Eendracht. Vele spelers, muzikanten, zangers en vrijwilligers zullen meehelpen aan de voorstelling, die opgevoerd wordt in en om het Cultureel Centrum Zuidhorn. Een professioneel team draagt het stuk op artistiek gebied. Regie: Ben Smit, vormgeving door Emiel Driesten en kostuumontwerp door Hadewych ten Berge.


Van een 150 jaar jonge Rederijkerskamer
naar een midzomernachtsdroom op locatie!

De 40 harten van de leden van Rederijkerskamer Eendracht gaan nu sneller kloppen want het 150 jarig bestaan komt nu wel heel dichtbij. Ooit opgericht om de Groninger boeren te bekwamen in de Hollandse spraak om zo de handel met het Westen te bevorderen. De hedendaagse motivatie om deze traditie in stand te houden is de levendige en gepassioneerde aandacht voor hoogwaardig amateurtoneel, taal, cultuur en poëzie. Al 150 jaar! Dat is bijzonder. Een groep mensen van divers pluimage houdt een traditie in ere op basis van een gezamenlijke passie. Onze droom is om dit met veel mensen te delen. Wij gaan Midzomernachtsdroom spelen van de taalkunstenaar William Shakespeare in en rondom het Cultureel Centrum Zuidhorn.

Een professioneel team draagt het stuk op artistiek gebied. Ben Smit neemt de bewerking van het stuk en de regie voor zijn rekening. Emiel Driesten doet de vormgeving en Hadewych ten Berge ontwerpt de kostuums.


De voorstelling komt mede tot stand dankzij financiële bijdragen van diverse fondsen en organisaties:

Provincie Groningen, Scholten Kamminga Fonds, Emmaplein Foundation, Prins Bernard Cultuur Fonds, Gemeente Zuidhorn, Fonds voor de Landbouw, Loket leve de Dorpen, Rabo Bank projecten, Plaatselijk belang, Eyewish Zuidhorn, VVV Zuidhorn en het KPGRV.