Nieuwsoverzicht


Theater na de dam op 4 mei: kom vanavond met verhalen 2

Gepubliceerd op: vr 24 maart 2023, 11:24u

Op 4 mei was in Zuidhorn een geheel eigen versie van Theater na de Dam. Na de herdenking bij het verplaatste monument in het Wilhelminapark startte om 20.45 uur in de bovenzaal van In 't Holt 1654 een avond met verhalen, gedichten, liederen en muziek rondom de thema’s herdenken, bevrijding, oorlog en vrede. Naast Eendrachtleden deden ook andere dorpsgenoten mee aan deze avond. Vorig jaar was de eerste editie van deze sfeervolle en indrukwekkende theatervoorstelling en de versie van dit jaar was een mooi vervolg op deze traditie. Bekijk hier de editie van 2022 en hier de foto's van 2023.

Lees verder »Drie keer staande ovatie

Gepubliceerd op: za 11 februari 2023, 17:49u

Na weken oefenen en uitdiepen van karakters was het vrijdag 10 februari zo ver: de premiere van Moeder Aarde. Niet iedereen was tevreden over de generale, dus extra spanning voor de spelers: hoe zou het deze vrijdag gaan. Maar het ging geweldig.

Lees verder »Moeder Aarde - spelers

Gepubliceerd op: vr 20 januari 2023, 18:49u

Moeder: En dat na alles wat ik voor jullie gedaan heb, alles. Me helemaal weggecijferd voor mijn kinderen. En wat krijg ik er voor terug. NIETS. Madelief: Ik vind dat we dit met z’n allen …

Lees verder »


Eendracht speelde "Moeder Aarde"

Gepubliceerd op: di 27 december 2022, 14:50u

Moeder Aarde
Tekst: Anja van de Panne
Regie: Richard van der Lans

Vr. 10 februari, za. 11 februari en zo. 12 februari 2023

In 't Holt 1654, Zuidhorn

Een tragikomisch theaterstuk in twee bedrijven, dat het publiek aan het denken zet over knellende familiebanden en ontsnappen aan je opvoeding...

Lees verder »


Indrukwekkende versie van Theater na de Dam in de bovenzaal van In 't Holt 1654

Gepubliceerd op: do 5 mei 2022, 09:00u

Op 4 mei verzorgde Eendracht een geheel eigen versie van Theater na de Dam na de herdenking bij het monument aan de Wilhelminalaan in Zuidhorn. Vanaf 20.30 uur waren in de bovenzaal van In 't Holt 1654 gedichten, proza en een aantal liederen te horen en te zien rond de thema’s herdenken, bevrijding, oorlog en vrede. Naast Eendrachtleden hadden tal van andere dorpsgenoten zich aangemeld om aan deze avond mee te doen. Een sfeervolle en indrukwekkende theatervoorstelling. Bekijk hier de foto's. 

Lees verder »
Nog even en dan gaan we los...

Gepubliceerd op: ma 7 maart 2022, 18:48u

Aanstaand weekend staat in het teken van Vernissage, de eenakter van Vaclav Havel die we wat aangepast hebben aan deze tijd. Er werd nog even druk gerepeteerd en dinsdag was de generale. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Lees verder »


Creatief schrijven

Gepubliceerd op: za 5 maart 2022, 10:37u

Aanleiding om eens met elkaar creatief te gaan schrijven was het boek ‘Mijn vrouw pikt zeepjes’ van Joost Prinsen. Niet bepaald een literair hoogstandje, maar samengebundelde onnozele vragen van lezers van een landelijk dagblad waarop antwoord gegeven wordt door Joost Prinsen. Een soort 'Mona' of 'Lieve Lita'...

Maar dat kunnen we zelf ook wel! Leden van de rederijkerskamer Eendracht konden voor 4 maart hun eigen onhebbelijkheden, irritaties en/of levensbepalende vragen voorleggen aan de commissie van deze avond, waarop deze commissie dezelfde leden heeft gevraagd om andermans vragen te beantwoorden. Alles geheel anoniem natuurlijk….

Bekijk hier de resultaten.

Lees verder »


Voorstelling Vernissage

Gepubliceerd op: vr 18 februari 2022, 16:43u

Eendracht speelt:
Vernissage
een eenakter van Vaclav Havel

vr. 11 maart, za. 12 maart en zo. 13 maart 2022
vrijdag en zaterdag aanvang 20.00 uur
zondag aanvang 13.30 uur en 16.00 uur
Entree 6 euro

Download de flyer (pdf)

EINDELIJK MOGEN WE WEER TONEELSPELEN!

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen weer een voorstelling geven. Een korte voorstelling, dat wel. En nog over Corona ook! Drie spelers (Remcke de Niet, Greet Boonstra en Herry Cornelius) hebben zo goed en zo kwaad als het ging, en natuurlijk altijd op anderhalve meter, hard gerepeteerd, zodat we nu het resultaat al kunnen laten zien.

Lees verder »