UITVOERING 2012:
Verwarringen

Verwarringen trekt volle zalen

In de maand februari werd het toneelstuk Verwarringen van Alan Ayckbourn drie maal door onze rederijkerskamer opgevoerd. Op 10 en 11 februari in de bovenzaal van Hotel in’t Holt in Zuidhorn en op 19 februari in het Prinsentheater in Groningen. Drie maal spelen voor een volle zaal met een enthousiast publiek. Spelers, regisseur, bestuur en de vele mensen achter het toneel kijken hier met veel plezier op terug.

 Verwarringen is het meest gespeelde stuk van Alan Ayckbourn. 


Alan Ayckbourn

Ayckbourn (1939) is na Shakespeare de meeste gespeelde theaterauteur van Groot-Brittannië. Verwarringen bestaat uit vijf eenakters waardoor een zeer variabele bezetting mogelijk is. Bij de voorstelling van Eendracht doen er in totaal elf spelers mee, vijf mannen en zes vrouwen. Ayckbourn staat bekend als koning van de komedie. Zijn vijf eenakters Verwarringen kennen dan ook vrolijke momenten. Maar er is meer. Naast de hilarische situaties zijn er ook de ironische momenten. De scènes laten echtparen zien die langs elkaar heen praten en handelen. Of mensen die elkaar toevallig ontmoeten, denken elkaar te begrijpen, maar dan toch bedrogen uitkomen. De laatste eenakter heeft als titel een praatje in het park, en in deze eenakter toont Ayckbourn zijn visie op het bestaan van de mens.
Regisseur Maaike van den Hoek heeft het stuk bewerkt naar deze tijd. Zo draagt de eenakter met als titel ‘Het weldadigheidsfeest’ nu de titel ‘Voorjaarsfair’ en vindt de eenakter ‘Samen een borrel’ plaats in een lokaal Gronings café.
De eenakters zijn op subtiele wijze aan elkaar verbonden. Er zijn personages die al dan niet fysiek aanwezig terugkeren in meerdere eenakters. En er is natuurlijk de centrale thematiek: Verwarringen.

 


Maaike van den Hoek


Voor het persbericht klik hier.
Flyer voorkant
Flyer achterkant