UITVOERING 2009:
“Nu even niet, nu even wel”


Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2009 speelt Eendracht twee pareltjes van Maria Goos: “Nu even niet” (2001) en “Nu even wel” (2003) in één voorstelling. Aanvang 20.00 uur.

Kaartverkoop

't Kapperjte Delicatessen De kaartverkoop aan donateurs begint op 16 februari en de vrije verkoop op 23 februari. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de delicatessenzaak ‘t Kappertje aan de Hoofdstraat 29B in Zuidhorn of telefonisch te bestellen bij Tineke van der Struijk tussen 19.00 en 20.00 uur op telefoonnummer 0594 503889. Kaarten kosten voor de vrijdag 8 euro en voor de zaterdag 10 euro, maar er is dan ook live muziek na. Dit jaar geven we slechts twee voorstellingen, dus reserveer de kaarten op tijd.
 

Maria Goos is bekend van o.a. de Tv-series “Pleidooi” en “Oud geld” en van de zeer succesvolle toneelstukken “Cloaca”, “Familie” (beiden zijn ook verfilmd) en “De familie Avenier” (eigenlijk 4 voorstellingen).

Eendracht speelt nu twee prachtige eenakters, die door Maria Goos oorspronkelijk geschreven zijn als lunchpauzevoorstellingen.

In “Nu even niet” zien we vier mannen aan een tafel in een restaurant. Ze komen daar al twintig jaar lang sinds hun studententijd één avond per maand. Op de drie avonden die het stuk laat zien, bespreken de mannen hun relatie(s), hun vriendschap en hun verleden, vaak humoristisch en fel, maar ook emotioneel en aan het eind erg ontroerend.
“Nu even wel” speelt een jaar later aan dezelfde tafel in hetzelfde restaurant. De vrouw van één van de mannen is erachter gekomen dat haar man haar jarenlang bedrogen heeft. Met haar zus en een vriendin beramen ze een plan om het de minnares betaald te zetten. Al wachtende praten ze over hun relatie(s), schoenen, kleding en meer typische (?) vrouwenzaken. Maar als de minnares arriveert, loopt alles heel anders.
 

Zoals altijd bij Maria Goos zijn de dialogen bij de tijd, raak en sprankelend en de situaties zijn hilarisch, maar ook erg herkenbaar. De spelers: Marcel Greuter, Theo Lotgerink, Herry Cornelius, Gerhard Dalenoort, Marjan Spelbrink, Enna Fabriek, Ans Gotink en Inge van Niel zijn onder regie van Fenna Besijn keihard aan het repeteren.

De Eendrachtuitvoering van 2009 belooft dan ook een mooie toneelavond te worden!