Uitvoering 2002


WE HEBBEN SAMEN EEN PAARD

Dit jaar speelt Eendracht het laatste, nogal onbekende, stuk van Annie M.G. Schmidt "We hebben samen een paard" (je kan een leuke website over haar vinden op http://www.annie-mg.com/) Het is een echt Annie M.G. Schmidt-stuk met herkenbare mensen in een herkenbare omgeving, maar toch vol bijzondere ontwikkelingen. Het publiek kan veel lachen, maar ook met de hoofdpersonen meeleven.
 
Spelers: Enna Fabriek
Hilja Schuring
Henk van der Lijke
Rob van der Meulen
regie: Herry Cornelius.
Speeldata: vrijdag 1,
vrijdag 8 februari en
zaterdag 9 februari 2002
Locatie: Hotel In 't Holt
Hoofdstraat 2
Zuidhorn

De poster
Het verhaal
Het echtpaar Thomas en Maartje zijn samen met hun vriendin Jessica vanuit de randstad naar het noorden verhuisd. In een oude boerderij willen ze hun praktijk voortzetten en uitbreiden. Als therapeut beoefenen ze ieder een wel heel verschillende therapie. Ook hebben ze samen een paard, dat vooral verzorgd wordt door de goeiige Nol, die eigenlijk ook therapeut is, maar door toedoen van Thomas nooit echt aan de bak komt.
Niets loopt zoals ze graag zouden willen: de verbouwing van de boerderij schiet maar niet op, de patiënten stromen maar mondjesmaat toe, en ook de komst van een Duits roddelblad levert niet de publiciteit die ze graag zouden willen. De onderlinge relaties komen op scherp te staan.
De voorstelling wordt opgeluisterd door live-muziek van de band Pokasjasta!, die de drie avonden ook na afloop zal spelen.